(Type a title for your page here)

EASA udsteder retningslinjer for styring af dronehændelser i lufthavne

Published by AviaEduc on

Den Europæiske Unions Luftfartssikkerhedsagentur (EASA) offentliggjorde vejledning til at hjælpe luftfartsoperatører og nationale myndigheder med at håndtere dronehændelser nær lufthavne, et svar på en række nylige begivenheder, der har forstyrret Europas lufttrafik til betydelige omkostninger for luftfartsoperatører, hvilket medfører ulemper for passagerer og udgør en potentiel sikkerhedstrussel.

EASA’s “Drone Incident Management at Aerodromes” manual håndterer uautoriseret brug af droner i nærheden af ​​lufthavne. Sådanne hændelser kan forekomme ved et uheld – når enkeltpersoner simpelthen ikke er opmærksomme på de problemer, deres handlinger kan skabe – eller på grund af enkeltpersoner, der handler med bevidst hensigt om at forstyrre, såsom aktivister. Yderst kan handlingerne have kriminel eller terroristisk motivation.

Manualen indeholder vejledning i, hvordan man kan fastslå, om der er begået en strafbar handling, udviklet med input fra retshåndhævende myndigheder.

”Grundproblemet her er, at disse aktiviteter er uautoriserede og derfor pr. Definition finder sted i uvidenhed eller undgåelse af de regler, der er defineret for sikre droneoperationer,” sagde EASAs administrerende direktør Patrick Ky. “Vores mål er at tilbyde vejledning og råd om bedste praksis for at hjælpe flyvepladsoperatører med at forberede sig på sådanne hændelser og tage de rigtige skridt, når de opstår for at minimere omfanget af forstyrrelsen og samtidig sikre, at luftfartsoperationer forbliver sikre. ”

Siden starten af ​​2020 har store forstyrrelser med drone-hændelser fundet sted i store lufthavne som Madrid, Frankfurt og Riga samt Manchester i Storbritannien. Den seneste store begivenhed, også i Frankfurt, forårsagede igen flyvninger den 21. februar 2021. Mange mindre begivenheder forekommer også. Da lufttrafikken i øjeblikket er nede på grund af COVID-19, kan mange andre hændelser, der kan forårsage interferens mellem fly og droner, muligvis blive opdaget.

Anbefalingerne er rettet til alle flyvepladser inden for anvendelsesområdet for det europæiske luftfartssystem (i øjeblikket over 500) og andre luftfartsaktører, såsom lufttrafikstyring og luftoperatører. Hensigten er at tilvejebringe en brugervenlig guide, der også kan anvendes på små flyvepladser, som muligvis ikke har ressourcerne til at udvikle de mere omfattende planer, der involverer detektionssystemer, der i øjeblikket testes og implementeres af større operatører.

Dokumentet er opdelt i tre dele: den første er offentligt tilgængelig. Den beskriver udfordringerne og øger bevidstheden om problemet. De andre dele er specifikt rettet til de parter, der er involveret i styringen af ​​disse hændelser og offentliggøres ikke i vid udstrækning på grund af trusselens forskelligartede karakter.